ONTVANG tot 12,50 CASHCOINS ONTVANG tot 12,50 CASHCOINS
1,4 miljoen Nederlanders kiest voor andere zorgverzekeraar
29/10/2015

...jij ook? Het zorgverzekeringenseizoen is weer langzaamaan van start gegaan. Tijdens Prinsjesdag zijn de wijzigingen voor de zorgpremie, de hoogte van het eigen risico, zorgtoeslag en de inhoud van het basispakket bekend gemaakt. Wat betekenen deze veranderingen voor jouw zorgverzekering? En ga jij, net als 1,4 miljoen andere Nederlanders, tussen half november en het nieuwe jaar ook overstappen?

Halloween films

Wie stapt er over van zorgverzekeraar?
ZorgWijzer.nl heeft onder 1143 respondenten een peiling gehouden. Daaruit bleek dat 8,4 procent van de Nederlanders van plan is om over te stappen van verzekeraar. Dat staat gelijk aan 1,4 miljoen verzekerden die gaan wisselen voor 2016; bijna 200.000 meer dan een jaar geleden, toen 1,22 miljoen (7,3 procent) overstappers zijn geteld. Dan is er nog 14,3 procent die aangeeft misschien over te stappen. Het overgrote deel blijft bij zijn huidige verzekeraar.

Overstappers besparen samen 69 miljoen euro
Uit de Marktscan Zorgverzekeringsmarkt 2015 van de Nationale Zorgautoriteit blijkt echter dat de Nederlanders die vorig jaar zijn overgestapt van zorgverzekering samen 69 miljoen euro bespaard. Dat komt neer op ongeveer 56 euro per persoon! Zonde dus om een overstap niet te overwegen. Vaak profiteer je door over te stappen ook van acties en aanbiedingen, zoals flinke korting op je maandlasten of een gratis vakantie.

Halloween films

Wat verandert er volgend jaar?
Verwacht grote veranderingen en flinke verschillen in de premies! Zorgverzekeraars hebben voor miljarden euro’s aan overreserves, waarvan een groot deel gebruikt gaat worden om de premie volgend jaar enigszins te drukken. Er zit veel verschil in de hoogte van de financiële buffers, waardoor het premieverschil tussen de verzekeraars hoger komen te liggen dan ooit. Extra belangrijk dus om na te kijken wat er binnen jouw huidige zorgverzekering gaat veranderen.

> Bekijk hier het overzicht van zorgverzekeraars via MyFlavours

   
ONTVANG tot 12,50 CASHCOINS ONTVANG tot 12,50 CASHCOINS
visit register click click