ONTVANG TOT 1,00% CASHCOINS bol.com
Krijg grip op je financiën
11/07/2017

Snel geld verdienen zonder te werken? Het lijkt onmogelijk maar toch kan het. Door grip te krijgen op je financiële situatie bespaar je al snel veel geld. Dat is makkelijk verdiend en je hoeft er niet veel voor te doen. Met onze simpele tips bespaar je maandelijks geld op je vaste lasten en variabele lasten waardoor je uiteindelijk maandelijks meer kan sparen. Zo houd je meer over voor leuke dingen, aanschaf van grotere producten of vakanties.

Maak het inzichtelijk
Je hebt nu waarschijnlijk een pinpas waar je ieder wissewasje mee betaald. De pinpas haal zonder erbij stil te staan door de automaat en zo is de bodem van je rekening snel in zicht. Je geeft zo zonder dat je het door hebt onnodig veel geld uit. Maak daarom voor jezelf inzichtelijk wat je uitgeeft en wat er binnenkomt. Als je al die kleine bedragen bij elkaar optelt zal je schrikken van het totaalbedrag en is het niet zo gek dat het geld momenteel de deur uitvliegt.

Neem ook je vaste lasten en je spaargeld onder de loep. Wat gaat er iedere maand standaard uit en wat blijft er over voor je spaarrekening?

Maak een budget
Nu je inzichtelijk hebt gemaakt wat er maandelijks binnenkomt er uitgaat, kan je een maandelijks budget maken. Bepaal wat je maandelijks wilt sparen en hoeveel je maximaal uit wilt geven aan variabele kosten zoals kleding, boodschappen, toiletartikelen, cadeaus en dergelijke.

Bespaar op variabele uitgaven
Om te besparen op je variabele uitgaven is het verstandig binnen dit door jou gemaakte budget ook een budget per variabele post te maken. Hoeveel zet je opzij voor boodschappen en hoeveel voor kleding? Maak voor iedere post een apart potje en doe hier voor een hele maand cash geld in. Is je potje voor het einde van de maand op? Dat is dan jammer, dan had je wat zuiniger moeten zijn. Heb je aan het einde van de maand wat overgehouden? Je kan dit natuurlijk in je spaarpot stoppen of je hebt de volgende maand wat extra budget. Voor kleding is dit laatste wel handig, omdat je soms grotere uitgaven moet doen voor bijvoorbeeld nieuwe schoenen.

Belangrijk is dus dat jij je pinpas opbergt en het doet met wat in je potje zit. Zo kan je niet meer uitgeven dan dat je vooraf begroot had. Misschien zal je de eerste maanden wat krap uitkomen, maar je zal met de tijd steeds meer gaan leven naar de budgetten die je hebt gemaakt.

Bespaar op vaste lasten
Doordat de vaste lasten maandelijks terugkomen, zou het natuurlijk fantastisch zijn als je hierop kan besparen. Er zijn er heel veel tips en tricks waardoor je kan besparen op je internet provider, mobiele provider en energierekening. Het is verstandig af en toe verder te kijken dan je huidige “leverancier” of verzekeraar. Bij een andere aanbieder kan je goedkoper uit zijn en met je overstap verdien je cashback. Dat is natuurlijk ook leuk en snel verdiend. Bekijk daarom jaarlijks of je verzekeringen, internet, tv, bellen en energie ergens anders goedkoper kan afsluiten. Al zou je maandelijks €10 besparen op je vaste lasten, dan heb je aan het einde van het jaar €120 bespaard.

Bespaar op onnodige kosten
Ben je lid van een sportschool waar je nooit heen gaat? Of heb je een abonnement op een magazine/krant die zonder te lezen op de stapel beland? Op deze manier gaan er maandelijks tientallen euro’s de deur uit zonder dat je gebruik maakt van hetgeen waar je voor betaald hebt. Doordat je eerder inzicht hebt gekregen in je kosten, weet je nu precies voor welke abonnementen je maandelijks betaald. Bepaal per abonnement of je dit nodig hebt en of je er wat mee doen. Is het antwoord op 1 of beide vragen nee? Zeg dan het abonnement op.

 

 

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Vattenfall 24,00 CashCoins

Vattenfall

Korting op Vattenfall energie. Stap over naar goedkope Vattenfall energietarieven en krijg extra korting. Vattenfall is energieleverancier van stroom en gas.

Naar de actie
ONTVANG TOT 1,00% CASHCOINS bol.com
visit register click click